i'm back...

salam...
hallluuuu... mrs wady sudah kembali.. lama tol tk update blog.. ramai sgat tanya bila nak update..bila nak up date.. sebenarnya mrs wady bukan x mau update, tp akhir2 ne bz sgat.. ngan keja, majlis kawen n anak2 buah.. hik..hik..hik.. Bila da lama tk update ne, byk sgat la citer yg nak di story kan.. So, kalau nak tau citer pe, natikan post yg selanjutnya dr mrs wady.. huhu!! da.. C ya...

KeRjA + PeRsIaPaN kAwEn...

salam...
Lama tol x tulis kat blog ne. Bkn ape, cuma akhir2 ne bz sgat! Keja x penah abis.. siap yg ne, wat yg ne lak.. dah tu pulak kena stel kes agent2 ne.. Addoooiiii....... Dah nak ujung2 thn ne mmg aku bz. Mane nak uruskan keja lg, pas tu ujung thn ne nak kawen lg.. Poning2!!! Dah la brg2 tuk kawen x beli ape2 pun lg.. Ingat nak pi dlm bln ne, tp kena cancel.. coz bln ne mmg x de mase tuk semua tu.. Jadual pun da padat.. So, nak x nak bln 11 ne la.. Nasib la pelamin+mak andam+bj aku da siap awal2.. Tp yg problm 1 jer.. photogrpher nyer... aku x dpt cr lg smpai la ne.. Hemmm.... x per, yg penting SEMANGAT!!!!! Ok, jumpa lg pd coretan akan dtg... C ya (",)

SeLaMaT hArI rAyA!!!

Salam...
Sedar atau tak Ramadan sudah sampai ke p'hujungnya.. Ramadan saya pd tahun ini seperti tahun2 yg lalu.. Tak ada bezany. Lusa umat islam akan meraikan Aidilfitri. Tahun ne mcm biasa la, k.long x dpt join kt org lg.. masuk ne dah 2 thn k.long x beraya ngan kt org sejak dia pindah ke Labuan. Rindu sgat ngan dia org.. t'utama Danial n Damia!
Bila nak dekat2 raya ne, t'ingat zaman kocik2 dulu. Time 2 snggup jalan kaki pusing kg kutip duit raye! huhuhu... Keluar pg, dekat2 nak magrib br balik.. Boleh d'katakan semua rumah kat kg tu kt org serang! Sekarang ne bila tgk 1 team dak2 dtg serang umah aku, t'ingat balik zaman kecik2 dulu.. cepat sugguh masa 2 berlalu. Itu semua kenangan yg x kan dpt aku lupa sampai bila2. Tapi sekarang da lain. Kadang2 x jalan pun.. Dok umah layan tetamu yg datang. Member ajak jln2 br la keluar.
Tahun ne aku dah plan ngan member2 aku nak jln raye. Maklumlah, tahun dpn dah x dpt join dia org semua, kena ikut laki lak! Ahaks ;) Cik Adah, Cik Nana & Cik Sila tahun ne kt nak beraya ke mana?? ok lah.. Salam Lebaran dr aku tuk semua.. Maaf Zahir & Batin..
Wasalam..

Majlis Berbuka Puasa...

Salam..
Semalam, turn persatuan kt org lak pi b'buka puasa kat Masjid.. Mcm taun2 sudah, semua AJK wajib turun padang ( tp smlm x semua ).. Kul 9.30 pg kt org da kumpul kat masjid utk gotong-royong sediakan juadah b'buka.. Mcm biase la, beliawanis yg ada time tu aku, cik mayah, kak ja, cik sila, kak kema, cik ikah n k. long intan jer... nasib ada makcik2 kat area tu dtg tlg.. kalau x, sure kt org t'kial2 wat semua keja.. ( thanks to makcik2 yg bantu kt org!! we luv u all.. ahaks!)
Menu kt org smlm ayam masak lomak cili api, ikan goreng tempoyak, kerabu pucuk paku, ulam2& sambal tempoyak.. Simple tp m'yelerakan.. Yumm2... Kt org siap masak dlm area kul 3.30 ptg.. Cepat gak siapnyer.. Pas tu kt org dtg balik kul 6.00 ptg tlg siapkan hidangan berbuka tuk tetamu yg dtg.. Alhamdulillah.. ramai gak org yg dtg taun ne..
Dah dkt time b'buka tu, cik mayah call cik adah nun yg jauh d'perantauan.. ( bangi jer.. ) Sedih lah gak, taun ne cik adah x dpt join kt org coz paper die x abis lg.. x per cik adah, taun dpn insyAllah kt dpt berbuka b'sama2 k! Kt org b'4 satu talam.. Yg klakarnyer, bila azan jer smua terkam air dulu ( maklumla penat m'masak) kui3!! Time mkn jer, smua diam.. M'nikmati rezeki yg Allah berikan kpd hambanya.. Syukur..
Pas berbuka, semua solat Maghrib, n pas solat smbung kerja2 m'bersih n m'gemas.. Dlm kul 9.00 mlm, smue clear n balik ar.. Kpd semua rakan2 yg sudi membantu, aku ucapkan jutaan terima kasih. Budi baik anda semua x kan aku lupe smpai bila2... Ok la, kalau ada masa gambar2 sekitar majlis akan aku upload kan. Jumpa lg di coretan yg lain.. Salam..

Salam Merdeka..

Tanggal 31..
bln 8..57.. hari yg mulia hari yg bahagia.. sambut dgn jiwa yg merdeka..
hemmm... tiap2 thn kalau kt smbut hari merdeka, sure lagu tu yg akan kt nyanyikan.. Sedar atau tak, sudah 52 thn negara kt Merdeka..
Sambutan merdeka tahun ne sgat istemewa bg aku.. nak tau kenapa?
first kt smbut dlm bulan Ramadhan.. Syukur Alhamdulillah..
Scond, smbut dgn Perdana Menteri yg baru.. Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak..
n third, slogan yg baru.. 1Malaysia, Rakyat D'dahulukan Pencampaian D'utamakan..
Haa.. Sebut pasal 1Malaysia, apa yg aku paham pasal konsep 1Malaysia ne d'wujudkan dengan tujuan untuk menyediakan satu forum yang bebas dan terbuka bagi membincangkan tentang perkara yang benar-benar dekat di hati kita sebagai satu bangsa. Ia menyediakan peluang untuk meluahkan dan menerokai kepelbagaian perspektif masyarakat kita. Apa yang menjadikan Malaysia unik adalah kepelbagaian rakyat kita. Matlamat 1Malaysia adalah untuk mengekalkan dan meningkatkan perpaduan di dalam kepelbagaian ini yang selama ini menjadi kekuatan kita dan akan kekal sebagai bekalan terbaik kita untuk masa hadapan.
Salam Merdeka untuk 1Malaysia..

Salam Ramadhan

Salam.....
Yeh3!!!!.... sok da nak pose.. so, d'kesempatan ini aku nak wish Salam Ramadhan pada semua umat islam kat muka bumi ne.. Semoga ibadat taun ini lebih baik pd taun lepas.. Amin.. start senin dpn, da blk kul 4.30 ptg!! wawawawa.. seronok!! thanks bos! Hemm..Taun ne x de bdjet tuk raye, coz bdjet smue lari tuk kawen nati.. isk..isk..isk.. Pe2 pun x semestinye raye taun ne x meriah kan3???? So, kpd semua umat islam cdah nak ucapkan...

More RAMADHAN graphics

Melawan Kesepian...

Melawan Kesepian by Ct Nurhaliza
Apapun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti
Air mata tertahan
Waktu untuk dijatuhkan
Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apapun ini
Pelajaran yang berarti
Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku
Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apapun ini
Pelajaran yang berarti
Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku
Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku
Semoga kepergianmu
Tak akanmerubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku
Apapun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti........

video

luRvholiC

This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.